mossos

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones a Sant Andreu per un delicte de robatori amb violència i intimidació i per extorsió. Es tracta d’una dona de 43 anys i dos homes de 19 i 45 anys que enganyaven les víctimes a través d’una aplicació de cites per a persones homosexuals o bisexuals i després els reclamaven diners.

Les víctimes quedaven al domicili d’un dels homes, el de 19 anys, que inicialment assegurava ser major d’edat. Un cop iniciades les relacions sexuals, apareixia una dona molt exaltada que es feia passar per la seva mare i l’amenaçava amb denunciar-lo perquè deia que era menor d’edat.

La investigació policial va permetre localitzar l’home de 19 anys i detenir-lo el passat 12 de desembre. El dia 4 de gener, es va detenir la dona i el 16 de gener l’altre autor dels fets. Tots tres van passar a disposició judicial i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Recomanacions per evitar enganys

Els Mossos d’Esquadra recomanen que si s’utilitzen aplicacions de contactes es prenguin totes les precaucions possibles, assegurant-se al màxim que la persona amb qui es queda és qui diu ser fent una trobada prèvia en un lloc públic, o marxar si es veu qualsevol cosa sospitosa o incòmode. A més, també es recomana avisar sempre una tercera persona de confiança del lloc de la cita i informar l’aplicació si es detecten pràctiques alienes a les normes de participació de la plataforma.