LOLA LÓPEZ, comissionada d'Immigració "La islamofòbia i l'aporofòbia són dos delictes que en aquest moment estan creixent de manera no alarmant a Barcelona, però sí preocupant. // Quan tinguem coneixement, com per exemple en el cas lamentablement bastant conegut i mediàtic de la dona embarassada musulmana que va ser agredida fa uns mesos, aquí sí que ens vam presentar. És a dir quan calgui evidentment ens presentarem com a acusació."

Els fets van passar el dia 9 d’octubre a les sis del matí. La víctima, que dormia al carrer i aquell dia estava dormint en un caixer de la ciutat, es va despertar quan va sentir els cops que un home estava donant a la porta del caixer. D’entrada, el sensostre no va voler obrir la porta però vista la insistència dels dos homes ho va acabar fent. Només obrir la porta un d’ells li va donar tres cops de puny a la cara i l’altre va aprofitar per treure diners del caixer, després el van amenaçar de mort. L’home, després de l’agressió, va acudir al servei d’urgències d’un hospital per rebre atenció mèdica.

La Unitat d’Investigació de l’Eixample va localitzar els presumptes autors dels fets, que la víctima va identificar sense cap mena de dubtes. Els agents també van trametre còpia de les diligències al Fiscal Especial per Delictes d’Odi de Barcelona. Els detinguts amb diversos antecedents per delictes en l’àmbit de la llar, amenaces i robatoris amb violència, van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

Amb el focus posat en l’aporofòbia i l’islamofòbia

La comissionada d’Immigració de l’Ajuntament, Lola López, ha exposat que són coneixedors de l’augment d’aquests delictes d’odi, una tendència que ha considerant “preocupant” però “no alarmant”. De fet, segons dades de la Fiscalia, les denúncies per aquets delictes han augmentat un 40 % respecte l’any 2013 i un 19 % respecte el 2014. La comissionada també ha anunciat que, tot i que en aquest cas no ha calgut intervenir, el govern municipal es presentarà com a acusació particular en els casos en què sigui necessari, com ja va fer amb l’agressió a la dona embarassada musulmana.