Aprofitant el partit de Champions d’aquest dijous al Camp Nou, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional van desplegar un dispositiu conjunt a sis estacions de metro properes al camp del FC Barcelona per enxampar “in fraganti” furtadors multireincidents.

L’operació es va allargar dues hores —de les 19.30 a les 21.30 h— i en total es van detenir 24 persones. D’aquestes, quatre les van arrestar perquè tenien requeriments judicials pendents de crida i cerca; dues estan acusades de cometre un furt “in fraganti”, i 18 més se les va detenir per estar en situació irregular, d’acord amb la llei d’estrangeria. En tots aquests casos, segons la policia, els detinguts tenen múltiples antecedents per delictes contra el patrimoni.

A banda de les detencions, la policia va denunciar sis persones més: quatre per apropiació indeguda i una per furt “in fraganti”.

El dispositiu d’aquest dijous s’emmarca dins l’operació Draga, que va començar aquest estiu, per prevenir els furts al transport públic i reduir-hi l’activitat delictiva.