La Guàrdia Urbana ha detingut aquest dimarts a la nit sis persones acusades de delictes de desordres públics a Nou Barris. Les detencions van fer-se després de la manifestació convocada pel grup Acció Antifeixista dels Països Catalans contra les pintades amb simbologia nazi fetes al Casal Tres Voltes Rebel. Un cop acabada la protesta, un grup d’ultres va intentar entrar al casal i es van produir moments de tensió quan els atacants van llançar taules i cadires de bars de la zona i es van enfrontar amb els manifestants. Segons diversos testimonis, entre els detinguts hi ha cinc dels assaltants d’estètica neonazi i un dels manifestants antifeixistes. Tots ells van declarar aquest dimecres davant dels Mossos.

Pintades feixistes Casal Nou Barris Foto: @CP3VoltesRebel

 

En una roda de premsa, una de les portaveus del Casal Popular Tres Voltes Rebel ha explicat que aquests incidents no són un cas aïllat sinó una “agressió més dins una escalada de violència i impunitat de l’extrema dreta“. Denuncien que fa mesos que reben insults, intimidacions i amenaces verbals, i que es fan tot sovint pintades de simbologia feixista.

Apunten directament a les organitzacions d’extrema dreta Democracia Nacional i Hermanos Cruzados, a les quals vinculen també amb els incidents al voltant de la mesquita del carrer del Japó. 

El casal nega que fos una baralla

Des d’aquest centre qualifiquen d’atac feixista els fets d’ahir i desmenteixen que fos una baralla entre dos bàndols. Expliquen que quan es va acabar la protesta, els van atacar una quinzena de persones d’estètica neonazi que els van insultar i van intentar agredir-los amb taules i cadires.

Asseguren també que duien armes blanques i que molts d’ells no portaveu samarretes i mostraven tatuatges d’esvàstiques. Les agressions s’han condemnat a través d’un comunicat en què també critiquen la “detenció arbitrària” d’un dels membres del casal.