La dona que va fer la denúncia va explicar a la policia que el seu fill menor tenia una actitud agressiva amb la família, i va relacionar aquest fet amb el consum d’haixix després de trobar el carnet de soci d’una associació cannàbica a nom del jove. Els Mossos d’Esquadra van iniciar un procés de vigilància pels voltants del local de l’associació, al número 64 del carrer de Calàbria. Una vegada van tenir indicis de les activitats il·legals del local, van demanar al jutge un permís per entrar al local.

La policia va intervenir haixix i documentació d’interès per a altres investigacions. Entre els documents trobats hi havia la llista de socis de l’associació en què figuraven diversos membres menors d’edat, una circumstància prohibida pels estatuts de les associacions cannàbiques.

Els tres responsables de l’associació, tots de nacionalitat italiana, van ser detinguts en el moment de la inspecció per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. L’associació cannàbica Skunk Project estava inscrita des del novembre de 2012 en el Registre d’Associacions de la Direcció General de Drets i Entitats Jurídiques.