L'organització començava treballant a la Xina. Allà buscava persones interessades en sortir del país i traslladar-se a Europa o als Estats Units. A canvi de 40 o 50.000 euros, els entregaven passaports que els permetien aconseguir una identitat falsa. Uns "passadors" que coneixien molt bé els aeroports i les ciutats europees de destinació, acompanyaven els xinesos durant el trajecte d'entrada a Europa. Els ensenyaven com passar desapercebuts, per exemple camuflant-se entre grups de turistes als controls de seguretat. L'aeroport del Prat era el colador més important d'aquesta màfia a l'Estat. És aquí on s'han localitzat els màxims responsables de l'organtizació a Europa. LAURA GARABOA, portaveu de la Policia Nacional "España para esta organización resultaba ser el trampolín para el destino final hacia otros países que solían ser EE.UU. o el Reino Unido." La xarxa també servia, a vegades, per introduir persones i explotar-les sexualment. Les investigacions, que van començar el 2011, han acabat amb 75 detinguts, la majoria a Espanya, i s'han trobat 81 passaports falsificats.

La banda captava a la Xina persones interessades a introduir-se a Europa i als Estats Units. A canvi de 40.000 o 50.000 euros, que l’interessat els deixava a deure, l’organització els facilitava passaports falsos i encarregava a “passadors” residents a la Xina o Malàisia que els acompanyessin al llarg de tot el viatge. El trasllat passava pels aeroports i ciutats europees on la xarxa havia detectat que els immigrants il·legals podien passar desapercebuts com a turistes. L’aeroport del Prat era normalment la darrera escala abans d’enviar l’immigrant cap a Anglaterra o als Estats Units.


A Barcelona, els col·laboradors de l’organització s’encarregaven de proporcionar allotjaments “segurs” on romandre el temps necessari mentre es gestionaven els documents necessaris per a l’últim trasllat. La ciutat era també la seu des d’on treballaven els dos caps la xarxa a Europa. En els registres de dos domicilis de l’organització han aparegut, a més de 81 passaports falsos de països com Taiwan, Corea, Malàisia, el Japó, Hong Kong i Singapur, tota mena de material fet servir per falsificar aquests documents: tres ordinadors portàtils, dues impressores-escàner, una lupa electrònica, una làmpada de llum ultraviolada, 22 segells de cautxú de diversos llocs fronterers…

La investigació d’aquesta trama va començar al juliol de 2011. Segons la Policia Nacional, era una organització perfectament estructurada, en la qual el màxim responsable operava des de la Xina i amb cèl·lules independents establertes en molts països. Tots funcionaven amb total hermetisme, la qual cosa ha complicat les investigacions. Finalment, 51 persones han estat detingudes a Espanya i 24 més a França.