El confinament ha provocat que venedors i consumidors de droga s’aprofitin dels repartidors de Glovo per entregar i rebre substàncies prohibides. Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dissabte un home que intentava vendre marihuana a Barcelona a través d’una entrega a domicili d’aquesta companyia. La policia ha alertat que els casos de venda de droga a través de repartidors ha crescut des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma pel coronavirus. Per la seva banda, el sindicat Free Riders lamenta la situació, que -asseguren- se suma al patiment psicològic que ja tenen els repartidors per haver de treballar en temps de confinament. De fet, aquest col·lectiu ja va demanar a l’inici de la crisi aturar els repartiments a domicili per considerar-los prescindibles.

A diferència d’altres companyies, Glovo permet entregar qualsevol producte d’una direcció a una altra. Els petits traficants amaguen la droga als paquets sense que el repartidor ni l’empresa ho sàpiga. És el cas de la detenció que s’ha produït a Barcelona. La policia ha localitzat la marihuana en uns pots que transportava un repartidor de Glovo en un control a les tres de la matinada i, després de fer les gestions pertinents, els agents han detingut la persona que intentava utilitzar la comanda per vendre droga. L’increment d’aquest tipus de delictes ha fet que companyies com Glovo hagin establert protocols de suport als repartidors per aquests casos, que coordina amb els cossos policials. Segons Glovo, si un repartidor creu que un client està fent un mal ús del servei s’ha de posar en contacte amb l’empresa per posar-ho en coneixement de les autoritats i adreçar-se a la comissaria més propera. 

Glovo disminueix la tarifa als repartidors

Aquesta problemàtica en certes comandes se suma a la por de contagiar-se que treballadors d’empreses com Glovo, Deliveroo o Uber Eats ja han denunciat en repetides ocasions durant aquesta crisi. A més a més, el sindicat FreeRiders ha denunciat una rebaixa en la tarifa de cada entrega fins a la meitat. Concretament de 2,50 € per trajecte a 1,25 €. Una mesura que, segons el cofundador de Glovo, Sacha Michaud, va acompanyada d’altres incentius per als repartidors. Michaud ha explicat a betevé que els repartidors cobraran més pels trajectes més llargs i també disposaran d’un complement salarial que els garanteix no patir una disminució del seu sou.