Agents dels han detingut un home de 38 anys, de nacionalitat equatoriana i veí de Barcelona, que suposadament va assaltar violentament una noia divendres, 14 de desembre. La detenció va ser possible gràcies a la intervenció d’un veí de la zona, que va forcejar amb l’agressor per impedir el robatori i va comunicar a la policia que iniciava un seguiment de l’home que havia fugit del lloc dels fets.

L’incident va tenir lloc la matinada del divendres 14 de desembre, cap a les 4.40 h, quan a la Sala de Coordinació Policial es va rebre la trucada d’aquest testimoni, veí de la zona, el qual alertava que estava seguint un home que havia agredit una dona.

La patrulla de paisà es va desplaçar fins al lloc dels fets gràcies a les indicacions que rebia del testimoni, que va explicar que es trobava a casa seva quan va escoltar els crits d’una dona demanant auxili. L’home va baixar al carrer, on va trobar l’home, ara detingut, assaltant violentament una dona mentre ella es resistia i demanava auxili. Per auxiliar-la, el veí també va forcejar amb l’agressor que, finalment, va fugir del lloc dels fets. Després d’això, l’home va alertar-ne la policia i va iniciar una recerca per la zona fins que va localitzar el presumpte autor de l’agressió, que en aquells moments seguia una altra dona. La ràpida actuació policial va permetre detenir-lo abans que actués novament.

Les gestions policials realitzades durant el mateix dia van permetre als Mossos localitzar la víctima, veïna de la zona dels fets, que va explicar als investigadors com el presumpte agressor l’havia assaltada a l’entrada de casa seva, amb la intenció de sostreure-li el telèfon mòbil i la bossa de mà, motiu pel qual la va agredir amb contundència fins a arribar a colpejar-la amb una puntada de peu al cap després de llançar-la al terra amb violència. La dona va informar que si finalment no havia patit el robatori de les seves pertinences personals, havia estat gràcies a la intervenció ràpida i decidida  d’un veí ,que va sortir a socórrer-la.

El jutge en funcions de guàrdia, després de sentir les declaracions del detingut, n’ha decretat l’ingrés a presó.