(Europa Press / Redacció) La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un home pel presumpte robatori d’un rellotge de luxe valorat en 10.000 euros al barri del Gòtic, una zona especialment transitada per turistes.

La detenció va passar dijous després que l’home, presumptament, va robar el rellotge de luxe a la víctima d’una estrebada, segons ha explicat la policia municipal aquest dissabte en un missatge en el seu compte de X. Els agents van perseguir l’home per diversos carrers del centre de la ciutat fins que el van detenir i van fer va tornar el rellotge al propietari.

Robatoris de rellotges: una tendència a l’alça

L’estiu passat els robatoris de rellotges a Barcelona van augmentar un 60 %. Entre el maig i el juliol del 2023, els Mossos van detenir 94 persones per aquest motiu i van desarticular una banda que suposadament ha robat rellotges valorats en 192.000 euros.

El 2022 la policia catalana va crear el grup Titani, especialitzat en els robatoris de rellotges de luxe. Aquests delictes passen sobretot a l’estiu, quan hi ha més massificació turística i la roba de màniga curta deixa els canells a la vista. A banda d’això, la Guàrdia Urbana ja té en marxa el dispositiu d’estiu amb un reforç diari de 200 agents més a la ciutat.