(ACN) Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració del cos d’Agents Rurals, han detingut el presumpte autor de nou incendis que van tenir lloc al Prat de Llobregat. Es van produir entre el 18 de juliol i el 2 d’agost i van fer perillar la seguretat de l’aeroport. A més, van afectar la Reserva Natural Parcial de la Ricarda, situada en l’espai natural protegit del delta del Llobregat.

Nou incendis en dues setmanes

El primer incendi es va produir el 18 de juliol i va cremar 10 contenidors situats en diversos punts del Prat de Llobregat, amb uns danys que ascendien a 13.575 euros. A més, es va cremar un vehicle. Entre el 28 de juliol i el 2 d’agost es van produir cinc incendis més en zones properes a l’aeroport de Barcelona.

A principis d’agost es va produir una altre incendi a la mateixa zona, aquesta vegada amb flames de més de 30 metres d’alçària. En tots els casos, les flames i la cendra es van apropar a la zona de pistes i es va haver d’activar el Pla d’Emergències Aeronàutiques de la Generalitat de Catalunya.

A presó, de manera provisional

Tots els incendis tenien el mateix “modus operandi” i els cossos policials van determinar que eren focs intencionats. Gràcies a diversos testimonis, el Mossos d’Esquadra van preparar un operatiu per localitzar i vigilar el principal sospitós.

El presumpte autor dels incendis va ser detingut el dia 10 d’agost i la jutgessa el va enviar a presó de manera provisional un dia després.