(ACN) La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un jove de 24 anys acusat d’estafar més de 100.000 euros mitjançant targetes client durant la campanya nadalenca. L’arrestat, suposadament, va fer almenys 87 operacions de compra de productes d’alta tecnologia, segons els agents, que estimen que hi ha una trentena de persones afectades pel frau arreu d’Espanya.

Enviava correus per obtenir l’accés als codis d’usuari

La investigació va iniciar-se a finals de l’any passat a partir de denúncies d’un centre comercial que indicaven que hi havia diversos càrrecs fraudulents amb l’ús de targetes client. La policia va determinar aleshores que el responsable de l’estafa utilitzava tècniques de “phishing” basades en l’enviament massiu de correus electrònics en els quals sol·licitava dades confidencials de les víctimes. Amb aquesta informació personal, l’estafador obtenia accés als seus comptes d’usuari al portal web d’un reconegut comerç. Després, tramitava compres de mòbils d’última generació, que s’entregaven a domicilis de la província de Barcelona.

S’ha evitat una estafa de 60.000 euros

Com que el càrrec fraudulent es feia amb les targetes del comerç mateix, les víctimes no detectaven l’engany fins un mes després, quan carregaven l’import al seu compte bancari. Un cop detectat el frau, els agents han pogut aturar “nombroses operacions” amb les quals han evitat una estafa superior a 60.000 euros, segons ha informat la Policia Nacional aquest divendres en un comunicat.