Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 50 anys, responsable de tres botigues de compravenda d’or, una a Barcelona i les dues restants a l’Hospitalet de Llobregat, per comprar joies que havien estat sostretes. Els agents van identificar l’home quan es dirigia a un pàrquing i van trobar que a la motxilla duia dues bosses plenes de joies, la procedència de les quals no podia acreditar.

Es dona el cas que els negocis de compravenda d’or estan obligats a disposar d’un llibre de registre en què han de quedar reflectides les transaccions que fan, per evitar compres il·legals. Ara bé, els agents van comprovar que l’home no disposava de cap registre ni podia acreditar l’origen lícit de les joies. Per tot plegat, el van detenir com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

El preu de les joies era de més de 30.000 euros

Segons els Mossos d’Esquadra, les joies que duia a la motxilla estaven valorades en 30.000 euros i havien estat denunciades en robatoris amb força a l’interior de domicilis o per estrebades al carrer. Això va refermar la hipòtesi policial que l’home va comprar les joies sense demanar cap tipus de documentació sobre el seu origen.

La investigació es manté oberta i no es descarten més detencions, però l’home, de moment, ha quedat en llibertat amb càrrecs.