Fotografia d'Àngel García

Els Mossos d’Esquadra va detenir aquest divendres a Palafrugell un home de 34 anys acusat de difondre, poques hores després dels atemptats terroristes del 17 d’agost a Barcelona i a Cambrils, missatges a les xarxes socials en què enaltia els autors dels atacs. Els definia com a màrtirs i lloava les accions terroristes que van acabar amb la vida de 16 persones i van ferir-ne més d’un centenar.

L’observació i la monitorització de les xarxes socials i de plataformes i fòrums islamistes ha pogut demostrar que l’arrestat difonia a les xarxes socials, de manera reiterada, perllongada i pública, missatges per promocionar el gihadisme, enaltir i defensar les activitats del grup terrorista DAESH i justificar així la violència com a forma d’alliberament.

Segons expliquen els Mossos en un comunicat, feia cinc mesos que la policia li seguia la pista i finalment el van detenir aquest divendres a Palafrugell. L’arrestat va ser interceptat durant una visita llampec a Catalunya que va fer per renovar-se el permís de residència i tornar a França, on viu des de fa uns mesos.

Els Mossos el van detenir per un presumpte delicte d’enaltiment del terrorisme i, després de declarar davant l’Audiència Nacional, va quedar en llibertat amb mesures cautelars de retirada del passaport i obligació de presentar-se cada mes al jutjat.