Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 38 anys per dues estafes en la compravenda de vehicles de segona mà per un import total de 17.500 euros. L’arrestat comprava cotxes de segons mà i els pagava introduint un sobre buit al caixer. Així, mentre l’entitat feia la comprovació de l’ingrés, es feia amb el cotxe i el tornava a vendre a un tercer.

El detingut, especialitzat en estafes de diferents tipus, aparentava tenir un alt poder adquisitiu i, fins i tot, havia penjat un currículum fals a internet, per donar més credibilitat al seu personatge. Els fets per què l’han enxampat van passar a l’octubre. L’arrestat va comprar per 10.000 euros un cotxe de segona mà, mostrant com a comprovant del pagament el rebut del caixer automàtic on suposadament havia ingressat els diners. En realitat, però, l’ingrés no s’havia fet ja que l’estafador hi havia posat el sobre buit.

Quan la víctima s’adonava que el pagament no s’havia fet, el presumpte estafador en culpava a l’entitat bancària i posava excuses per quedar. Mentrestant, trobava una altra víctima per vendre-li el cotxe. La segona víctima li va comprar el cotxe per 6.000 euros i va entregar un altre vehicle a canvi, valorat en 1.500 euros. El dia que van quedar per fer el canvi de nom del cotxe, l’home no s’hi va presentar i la víctima va començar a sospitar.

Tots dos casos van anar a parar a la comissaria de Nou Barris. La primera denúncia es va fer el 18 d’octubre i al cap d’uns dies va arribar l’altra. En veure que es tractava del mateix vehicle, els Mossos van poder relacionar els dos fets i identificar el presumpte estafador. Finalment, el van poder detenir gràcies a la col·laboració de la segona víctima, que va posar en contacte l’estafador amb una tercera persona que va fer veure que volia comprar un cotxe.

En els últims set anys, el detingut té nombrosos antecedents per estafes. Després de declarar, el jutge l’ha deixat en llibertat amb càrrecs. Els Mossos recorden que abans de donar per bona la venda d’un producte de segona mà a un particular, cal assegurar-se sempre que el pagament es fa en efectiu.