La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un home acusat d’incendiar un total de 10 contenidors d’escombraries a l’Eixample. Segons fonts municipals, els fets van tenir lloc aquest dimecres a la nit i la detenció es va fer gràcies a l’alerta d’un testimoni. El veí va aportar la descripció del presumpte autor i, gràcies a això, els agents el van poder enxampar quan estava intentant cremar un altre contenidor.

Els contenidors incendiats estaven situats als carrers d’Aragó, Calàbria, Vilamarí i Llançà, a la Nova Esquerra de l’Eixample. I l’home va ser detingut a l’avinguda de Roma a les dues de la matinada, quan n’intentava encendre un altre.

Un altre detingut per cremar contenidors a l’Eixample

Justament a principis de maig, la Guàrdia Urbana va detenir un altre home per haver cremat quatre contenidors nous a l’Eixample en poc més de mitja hora. En aquest cas, els agents també el van poder arrestar gràcies a la descripció d’una veïna, que el va veure provocant els incendis.

Un miler de contenidors cremats cada any

L’Ajuntament calcula que cada any es cremen al voltant de mil contenidors, sense comptar els que es puguin fer malbé en aldarulls. N’hi ha que s’incendien per una burilla, o un descuit, però alguns també cremen per l’acció de piròmans. En total, l’incendi de contenidors té un cost d’un milió d’euros a l’any que ja estan pressupostats.