Hores després de la crema, el mateix vespre, l'Ajuntament va reposar tots els contenidors que ahir es van cremar a Gràcia. Substituir-ne cadascun per un de nou val 1.170 euros. De moment, la ciutat s'hi ha gastat almenys 25.700 euros, ja que entre Gràcia, Sant Martí i l'Eixample almenys se n'han incendiat 22 en el que va d'any. El darrer episodi va ser ahir al districte de Gràcia, on se'n van cremar 10 en una tarda de forma successiva, a carrers molt propers i pràcticament a la mateixa hora. A banda d'aquests, a Sant Martí aquest 2017 ja se n'han incendiat 12. Els dos últims es van cremar aquest dimecres passat al carrer de la Independència i al de Cartagena. Aquest, segons els veïns, no és la primera vegada que s'incendia. La Guàrdia Urbana ja ha detingut una persona com a presumpta autora de la crema de contenidors. Es tracta d'un reincident i de moment només se'l relaciona amb l'incendi ahir de 10 contenidors a Gràcia. La policia feia dies que tenia una investigació oberta a aquest districte i també al d'Horta-Guinardó relacionada amb la crema de contenidors. De cara al 2019, quan s'haurà de renovar el contracte de neteja, l'Ajuntament estudiarà si s'ha de canviar o no el model de contenidors per evitar que el foc prengui amb tanta rapidesa. De fet, no és nou a la ciutat que s'incendiïn contenidors a la via pública. El 2014 se'n van cremar 1.019 i el 2015, 925.

La persona detinguda es va arrestar aquest dijous a la tarda, després que al districte de Gràcia cremessin 10 contenidors de forma successiva i a carrers molt propers. De moment, només se’l relaciona amb aquests incendis. Ara bé, des de principis d’any, a Sant Martí també s’han cremat contenidors. En total 12, set a principis d’any i dos més aquest dimecres. Reposar-ne cadascun per un de nou val 1.170 euros, una despesa que en el que portem d’any arriba als 25.740 euros, ja que almenys entre els districtes de Gràcia, Sant Martí i l’Eixample se n’han cremat 22.

Des de l’Ajuntament, descarten dur a terme cap tipus de prevenció específica per evitar aquests incendis. En tot cas, però, no descarten revisar el model de contenidors de la ciutat quan es renovi la contracta de la neteja el 2019.