cotxe Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut aquest dilluns un home acusat d’haver participat en l’homicidi d’una jove de 18 anys que va rebutjar casar-se amb un parent llunyà per imposició de la família. Els fets van passar a Itàlia el maig del 2021, en un crim que la policia italiana creu que va ser induït pels pares de la víctima. La detenció s’ha produït a la Trinitat, però no s’ha especificat si a la Nova (Nou Barris) o la Vella (Sant Andreu).

A l’home se li atribueixen delictes de detenció il·legal, homicidi i ocultació de cadàver, uns fets pels quals s’enfronta a cadena perpètua a Itàlia. Segons la investigació policial, l’home, cosí de la víctima, va actuar de manera coordinada amb un altre cosí i un oncle de la noia. Se’ls acusa d’haver estrangulat la jove i d’haver cavat un forat a la granja on treballaven per amagar-ne el cos. El detingut, però, no és l’autor material de la mort, que ja va ser arrestat a París al setembre.

La jove es va negar a casar-se amb un cosí resident al Pakistan, un home a qui no coneixia. Els seus pares, a més, volien que anés amb ells a viure al país i que seguís “els preceptes musulmans més rigorosos”, segons ha informat la Policia Nacional.