(ACN) La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària van intervenir al maig 38 cadàvers d’aus protegides africanes que un passatger de Malta i procedent de Kenya volia introduir a Espanya en l’equipatge a través de l’aeroport de Barcelona-el Prat. Els agents del control de la T1 van detectar els animals en dues maletes del passatger. Els ocells estaven sense les vísceres i embolicats de manera independent amb film transparent. A més, havien estat tractats perquè es conservessin durant el trajecte.

El passatger va ser detingut pels presumptes delictes de tinença il·lícita d’espècies protegides i contraban. La destinació final eren col·leccionistes privats. El valor de les aus podia arribar als 80.000 euros.

La intenció era vendre’ls a col·leccionistes

La valoració preliminar duanera va determinar que es tractava d’aus procedents de l’Àfrica central, probablement autòctones de Kenya, protegides per estar en greu perill d’extinció. Tot i això, s’està en espera de l’informe final del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

La investigació posterior ha determinat que la destinació final eren col·leccionistes privats que busquen l’exclusivitat i arriben a pagar grans quantitats de diners per aquest tipus d’animals.