Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns un home acusat d’abusos sexuals a vuit menors i que havia tingut la màxima responsabilitat dins la junta dels Castellers de Barcelona. La notícia l’ha avançat ‘El Periódico’. betevé ha pogut confirmar que l’arrestat havia ocupat el càrrec de president de l’entitat entre els anys 2007 i 2008 i el de cap de colla entre el 2010 i el 2011. Abans, havia format part durant uns anys de l’equip de la tècnica de canalla.

L’home, que té uns 45 anys, ha passat a disposició judicial aquest dimarts i ha estat posat en llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars. La investigació va arrencar al febrer però el cas s’ha fet públic aquest dimarts arran d’un comunicat de la junta dels Castellers de Barcelona en el qual s’explica que, a banda de menors, també hi podria haver algunes víctimes majors d’edat.

La junta dels Castellers de Barcelona va tenir coneixement del cas l’agost del 2019 i va decidir “expulsar de forma cautelar i immediata la persona acusada” mentre no s’aclarissin els fets. Segons diu el comunicat, paral·lelament es van posar en contacte amb especialistes de l’Hospital Sant Joan de Déu, la Fundació Vicky Bernadet i l’Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment per rebre assessorament i orientar les víctimes. Com que els professionals de Sant Joan de Déu van detectar indicis de possibles abusos a menors van actuar d’ofici i ho van denunciar a la fiscalia. La junta afegeix que s’han posat a disposició dels Mossos d’Esquadra i de la justícia.

En el comunicat també es diu que durant tot el procés s’han acompanyat les persones afectades i que s’està treballant perquè fets com aquests no es repeteixin. “Ningú no s’espera que passi això”, ha comentat Ramon Gil, president actual de la colla. En aquests moments l’entitat està elaborant un protocol i s’està treballant perquè els tècnics de canalla rebin formació específica i se’ls exigeixi el certificat de delictes de naturalesa sexual.