Robatoris Gent Gran

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona de 65 anys com a presumpta autora de set robatoris en domicilis del districte de Sant Martí i també de Sant Adrià de Besòs on vivien persones grans soles. Entre les víctimes, hi ha un home de 83 anys, una dona de 82, una de 80 i dues de 78. L’acusada, que va ser detinguda el 7 de juny, els robava de forma violenta joies o diners i els amenaçava d’agredir-los amb un ganivet o una xeringa.

Els primers robatoris, al barri de la Verneda

Segons han detallat els Mossos d’Esquadra, els primers robatoris van ser el 3 de juny en dos habitatges propers del barri de la Verneda. Primer va assaltar violentament una dona a qui va demanar diners i, posteriorment, la va agredir a cops de puny per treure-li la cadena que duia penjada al coll. Una estona després, es va fer passar per la treballadora de l’empresa de cuidadors que assisteix la propietària un altre pis. La víctima la va deixar entrar a casa i li va demanar que li fes el llit, moment que l’autora dels robatoris va aprofitar per regirar calaixos. En ser recriminada per la víctima, va amenaçar de punxar-la amb una xeringa.

Dos dies més tard, va intentar cometre dos robatoris més a Sant Martí de Provençals. En el primer, la víctima va obrir la porta de casa a l’acusada, que de seguida va sospitar d’ella i, malgrat la resistència de la detinguda, la va poder tornar a tancar. En un altre domicili de Sant Adrià de Besòs, li va estrebar una cadena d’or a un home de 83 anys.

Els dies posteriors, va continuar cometent robatoris. El 6 de juny la detinguda va demanar diners a una de les víctimes a l’escala del bloc de pisos, també a Sant Adrià. La senyora li va oferir quatre euros. La dona la va insultar i la va empènyer i va intentar robar-li una anell. Després, va treure unes cadenes d’or de l’interior de la samarreta i li va dir que les hi comprés o que la punxaria amb una xeringa i, finalment, la víctima, atemorida, li va dir donar 50 euros.

Amenaces amb un esprai

Els Mossos han informat que la detinguda actuava de forma molt violenta. En el robatori al domicili d’una dona de 82 anys a Sant Martí de Provençals, per exemple, va fer servir un esprai per intimidar-la. L’autora del robatori va picar insistentment el timbre del pis i li va demanar 50 euros per als seus nets. La víctima, però, li va donar uns euros del moneder que tenia en una butxaca del caminador. Va ser llavors quan l’autora va amenaçar de ruixar-la amb l’esprai i deixar-la estesa a terra si no li donava els bitllets que havia vist al seu moneder.