Els Mossos d’Esquadra han detingut els autors d’un robatori violent al domicili d’un matrimoni d’ancians malalts d’Alzheimer. Entre les persones arrestades hi ha la cuidadora de la parella, que suposadament es va posar d’acord amb el seu nebot per cometre l’assalt.

Els fets van tenir lloc el 20 d’abril en un pis del carrer de Palau, a Ciutat Vella. La primera versió que va donar la detinguda és que aquella tarda un home havia entrat de manera violenta al pis amenaçant amb un ganivet l’home i la cuidadora, i els havia obligat a seure al sofà mentre el lladre intentava forçar la caixa forta. Com que no va aconseguir obrir-la, va marxar del pis amb un abric de bisó.

Més tard, els Mossos d’Esquadra van començar una investigació per identificar l’autor del robatori. Aleshores es va descobrir que l’autor va entrar al pis sense força la porta del domicili, i també es van detectar diverses contradiccions en les declaracions de la cuidadora.

Finalment els mossos van comprovar que el lladre en realitat és el nebot de la persona encarregada de cuidar el matrimoni malalt d’Alzheimer, i que tots dos s’havien posat d’acord per cometre l’assalt.

El 8 de maig es van detenir els dos autors del robatori, que van passar a disposició judicial. El jutge en va decretar l’ingrés a presó provisional.