El cos de la Guàrdia Urbana i de la Unitat de Vigilància Duanera de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària duen a terme, des del mes de març passat, una investigació per mirar de localitzar els punts de subministrament dels productes destinats a la venda a la manta. Aquest dimarts han fet públic la detenció de tres persones que es dedicaven a distribuir material falsificat i complements per falsificar aquests productes. Se’ls acusa d’un presumpte delicte contra la propietat industrial. Dues persones més van ser investigades pel mateix motiu.

Els tres detinguts proveïen els venedors directament a la via pública, i durant la detenció se’ls van decomissar 20.500 logotips de marques de sabatilles esportives; 1.771 logotips metàl·lics de primeres marques de bosses de mà; 300 logotips de marques de roba i 400 peces de roba d’equipament esportiu d’equips de futbol de Primera Divisió. En total s’han decomissat més de 7.000 productes falsificats, el preu de venda del qual podria ascendir als 400.000 euros.

Les detencions també van desencadenar l’escorcoll de dos pisos, un de Barcelona i un altre de Badalona, així com un magatzem també a Badalona. En total es van decomissar 400 etiquetes adhesives i 628 xapes de diferents marques destinades a la falsificació dels productes; 2.400 euros en efectiu; 1.500 parells de sabatilles esportives de primeres marques prefalsificades, i 446 productes electrònics de procedència il·lícita, com telèfons mòbils, ordinadors portàtils, tauletes electròniques, reproductors MP4 i videojocs.

Segons els agents, la pressió policial ha provocat que els distribuïdors dels productes falsificats s’hagin de desplaçar fins a on hi ha els venedors ambulants per vendre’ls la mercaderia i els la ofereixen a mesura que la van necessitant. D’aquesta manera no han de desplaçar-se als punts de distribució dels proveïdors, situats normalment fora de la ciutat, i que es troben en el punt de mira de la urbana i la unitat de vigilància. Les investigacions continuen obertes i no es descarten més detencions.