Muntanyes de caixes amb material falsificat de primeres marques. A dins, la policia hi ha trobat de tot. Rellotges de luxe, cinturons i bosses, material esportiu i més d'un miler d'iPhone 4... En total, 110.000 articles falsificats. Si tots aquests productes haguessin sortit a la venda haurien suposat un perjudici a les marques originals de prop de 4 milions d'euros. El responsable, que ja ha estat detingut, era un dels principals importadors del país de productes d'imitació xinesos. Prenia moltes mesures de seguretat per no aixecar sospites. De fet, treballava sol. Així s'assegurava que ningú no el pogués delatar davant la policia. L'arrestat ho enmagatzemava i ho distribuïa tot des d'aquests dos magatzems de Barcelona, un al Poblenou i l'altre al Bon Pastor. El destí final eren basars de tot Espanya. Precisament va ser en basars de la Costa Brava on la policia va començar a seguir-li la pista l'estiu passat. Aquesta és la operació més important que s'ha dut a terme els últims tres anys contra aquest tipus de delicte.

Segons ha informat la policia, l’operació és la més important dels últims tres anys contra les falsificacions. Es va iniciar al juliol, arran d’unes actuacions a diferents localitats de la Costa Brava en les quals es van intervenir articles falsificats. La investigació va permetre esbrinar que tots els productes havien estat suministrats per la mateixa persona, un veí de Barcelona.

El detingut tenia dos magatzems, un al carrer de Bolivia i un altre al carrer del Potosí, on guardava el gènere falsificat que li arribava de la Xina. Després l’enviava a localitats turístiques de la Costa Brava, Màlaga, Alacant o València.

En els registres, la policia hi ha intervingut 1.100 articles falsificats de marques internacionals conegudes. Entre d’altres, hi destaquen 3.250 telèfons mòbils iPhone 4, IPhone 3 i Nokia 8. També rellotges de luxe de marques com Cartier o Chopard,  samarretes esportives del FC Barcelona o la selecció espanyola i bosses i sabatilles esportives com Nike o Puma.