Els Mossos han detingut aquest dimecres un home com a presumpte autor d’una agressió sexual a una menor de 14 anys. La detenció s’ha fet després que els Mossos van rebre una notificació de la Interpol en què alertava de la presència a Barcelona d’un pròfug en recerca a l’Argentina per a un procés penal.

El detingut, un home espanyol de 32 anys, sense antecedents policials, estava essent investigat com a presumpte autor d’uns abusos sexuals a una menor de 14 anys. L’home hauria contactat amb la noia a través d’una coneguda xarxa social i s’hauria guanyat la seva confiança amb mentides sobre la seva edat i nacionalitat. Uns fets que estan tipificats al Codi penal de l’Argentina i constitueixen un delicte d’estupre amb una pena associada màxima de fins a sis anys de presó.

Els Mossos el van detenir aquest dimecres després de rebre la notificació de la Interpol que havia alertat els agents del Grup de Recerca Activa de Fugitius que era a la ciutat de Barcelona. Durant les vigilàncies es van fer seguiment dels seus familiars més propers, fet que va permetre ubicar la seva residència en un pis de Barcelona. Finalment, tot i que el pròfug estava prenent moltes mesures de contravigilància, sobre les 13 h de dimecres, 27 de setembre, se’l va localitzar i els agents el van detenir. El detingut va passar a disposició judicial aquest dijous i el jutge va decretar-ne l’ingrés al Centre Penitenciari Brians 1, a disposició del Jutjat Central d’Instrucció núm. 4.