Un dels detinguts copiava la banda magnètica de les targetes de crèdit aprofitant un moment de distracció dels clients. La primera vegada que es té constància que ho va fer és al juliol, quan es va iniciar la investigació -sota la supervisió del Jutjat d’Instrucció número 30- arran de diverses denúncies. No va ser fins al 20 de gener que es va efectuar l’arrest d’aquest i altres quatre membres de la trama. Es tracta de cinc individus, veïns de Barcelona, d’entre 34 i 49 anys, i nacionalitats espanyola, kuwaitiana i jordana. Mentre un obtenia il·legítimament les numeracions de les targetes, un segon se n’encarregava de la falsificació. Els tres restants eren els qui es dedicaven a fer-ne ús en establiments comercials, comprant habitualment xecs regal, que sovint també revenien. Tots han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Amb l’entrada i escorcoll als pisos dels detinguts, s’ha pogut intervenir diversos aparells informàtics, utilitzats per a la fabricació de les targetes bancàries falsificades, així com moltes d’aquestes targetes, ja preparades per a l’acció criminal.

En cas d’intuir que s’ha efectuat un pagament no autoritzat amb la targeta de crèdit es recomana donar-la de baixa immediatament, trucar al 112 o denunciar els fets a comissaria.