Foto: @laBurxa

Una família amb menors a càrrec ha estat desnonada d’un habitatge al número 32 del carrer del Consell de Cent. Diverses entitats socials, com el Grup d’Habitatge de Sants o Tsunami Repressiu, s’han desplaçat a l’immoble per mirar d’evitar el llançament. Segons els activistes, els Mossos d’Esquadra han desplegat un gran nombre d’efectius, incloses vuit furgonetes de l’ARRO, que han acordonat al carrer i han identificat els manifestants.

Les entitats asseguren que aquest era un desnonament no programat, amb data oberta, i que ja s’havia intentat dur a terme amb anterioritat. El pis on vivia la família, diuen, és propietat d’un gran tenidor. Precisament, el decret llei per evitar desnonaments que el Parlament va aprovar el 3 de novembre, prohibeix aquest tipus de desnonaments de famílies vulnerables en plena pandèmia. El gran tenidor està obligat a oferir un lloguer social.

De fet, els sindicats d’habitatge ja van titllar aquest decret de “farsa” convençuts que no servirà per aturar els desnonaments.