La citació judicial de Josep Turull, Jordi Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell i Marta Rovira al Tribunal Suprem se seguirà des de plaça de Catalunya en una jornada en què hi ha convocades diverses mobilitzacions. El col·lectiu Despertem la República, juntament amb AcampadaxRepública, han fet una crida a través de les  xarxes socials  a concentrar-se al centre de la ciutat quan es coneguin les novetats judicials.  

El jutge Llarena ha de decidir si els envia a presó provisional. Una decisió que es fa després que ahir les diputades Rovira, Forcadell i Bassa renunciessin a l’escó, poc després de la investidura fallida de Jordi Turull, que aquest divendres també viatja fins al Suprem.

Al vespre l’ANC ha convocat mobilitzacions a diferents punts del territori. A Barcelona s’ha convocat una marxa que començarà a les 20 h a plaça de Catalunya i acabarà davant la Delegació del Govern espanyol, al carrer de Mallorca.

Per aquest divendres els CDR també han convocat una protesta als Jardinets de Gràcia a les 19 h amb el lema de “Trenquem les cadenes” contra els empresonaments de polítics catalans.

Les mobilitzacicons dels cdr ja van començar ahir, quan es van convocar concentracions davant els Ajuntaments. En el cas de Barcelona, la protesta davant la plaça de Sant  Jaume no va atraure molts manifestants i es va redirigir la convocatòria a aquest divendres.