Aquest és l'escut humà de veïns i membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca que s'han trobat el secretari judicial i la procuradora del Banco Pastor. I tal com hi han arribat han girat cua. Això dóna una mica més de temps als afectats, una família equatoriana amb tres fills menors, que va comprar el pis el 2004 i des de fa dos anys no en paga les mensualitats. Els dos membres de la parella estan a l'atur. Assumeixen que hauran de deixar el pis, i per això només aspiren a una cosa. STALIN MORÁN, afectat "Estoy contento, pero tengo que continuar luchando pera que me quiten la deuda, y esperar que me den un piso de emergencia." Per fer front a situacions com aquesta, l'Ajuntament ha posat en marxa les dues primeres promocions d'habitatges per a persones en risc d'exclusió social. De moment estan en fase de licitació. ADA COLAU, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "L'Staliin el desnonaven avui, l'Stalin no pot esperar a que hi hagi construïda una nova promoció, i el més greu, no és un cas únic. En aquest sentit nosaltres estem insistint a l'Ajuntament perquè cal buscar solucions més estructurals, és a dir, cal interpelar les entitats financeres i forçar-les d'una manera o d'una altra, perquè tot l'habitatge buit que estan acumulant de forma injusta i il·legitima sigui posat de forma immediata amb preus de lloguer assequible."

Un escut humà de veïns i membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha aconseguit evitar un desnonament previst per a aquest dilluns al carrer de les Agudes, al districte de Nou Barris. Els afectats, una familia equatoriana amb tres fills, ja van demanar-ne una pròrroga el mes de desembre, quan van rebre l’avís de desnonament.

El desnonament estava previst per a les 8 h, però un cop hi han arribat la procuradora del Banco Pastor, entitat gestora de la hipoteca, i el manyà que havia d’obrir la porta del pis, s’han trobat amb el grup de veïns que els han barrat el pas.

Els propietaris van comprar el pis el 2004 i des de fa dos anys que no paguen les mensualitats de la hipoteca. La família demana que se’ls deixi estar al pis fins al 31 de gener, quan es reuneix la Mesa d’Emergència, que atorga els pisos socials.