Persones donant suport al bloc Gayarre

El desallotjament del bloc Gayarre s’ha aturat, segons ha informat el Grup d’Habitatge de Sants. El llançament de les famílies amb menors que ocupen l’immoble tenia una data oberta a partir d’aquest dilluns i, per evitar que els en fessin fora, han organitzat diverses activitats durant tot el matí. La sorpresa ha arribat quan les seves advocades els han informat el jutjat ha aturat el procés, sense que en sàpiguen encara el motiu.

En espera de saber per què s’ha parat l’ordre, el Grup d’Habitatge de Sants alerta que el procés no s’ha acabat, ja que no s’ha arribat a cap acord amb la propietat. Per això, assegura que continuarà treballant i ha anunciat una roda de premsa aquest dimarts, 17 de novembre. Reclama als amos del bloc que ofereixin un lloguer social a les quatre famílies que hi viuen. L’alternativa, diuen, és que l’Ajuntament expropiï l’immoble. 

Sorpresos per l’ordre judicial

Els activistes que defensen el bloc critiquen que van rebre l’ordre de desallotjament obert amb només tres dies d’antelació i s’han mostrat sorpreses que es dicti una data oberta quan és la primera ordre de llançament. Asseguren, a més, que l’escrit del jutjat explicita que també se’ls podia fer fora en cap de setmana.

Les famílies que ocupen l’immoble van denunciar pressions extrajudicials per fer-los fora al maig del 2019, i dies després membres de l’empresa Desokupa ja van intentar desallotjar el bloc. Després de 10 hores de tensió, dues famílies van accedir a abandonar l’edifici mentre que quatre s’hi van quedar. Els ocupants van presentar una demanda per amenaces contra l’empresa i van rebre el suport de diversos veïns de Sants.