La justícia ja ha oficiat als Mossos d’Esquadra perquè fessin efectiva l’ordre de desnonament contra dos joves vulnerables que viuen en un antic narcopís del Raval. Fins ara no s’ha produït, però els veïns creuen que és imminent. De fet, l’esperen com a màxim el 5 de setembreAcció Raval i Raval Rebel exigeixen a la propietat de l’immoble, el fons d’inversió Blackstone, que paralitzi el procés judicial i ofereixi un lloguer social a aquests dos joves germans que es troben en situació de vulnerabilitat.

El cas es remunta a principis de novembre del 2019 després que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van desallotjar aquest punt de venda de droga. Per evitar que altres grups de narcotraficants hi entressin, els veïns van ocupar-lo perquè hi visquessin aquests dos joves, que no tenen cap tipus de recurs per subsistir.

Blackstone, però, va denunciar-los i un jutjat els ha condemnat per un delicte lleu d’usurpació a pagar una multa de 180 euros cadascun -que han abonat els veïns a càrrec seu- i a l’obligació de desallotjar l’immoble i retornar-lo a la propietat. Després de la pressió veïnal, betevé ha pogut saber que Blackstone i l’Ajuntament estan en contacte i han iniciat converses per trobar una solució conjunta per a aquesta família.

Blackstone defensa que denuncia totes les ocupacions

Acció Raval i Raval Rebel denuncien la celeritat i la rapidesa amb què ha actuat Blackstone amb aquest cas de vulnerabilitat, a diferència d’altres casos d’ocupació per narcotràfic. Fonts de l’empresa neguen que actuïn diferent davant les ocupacions il·legals i asseguren que les denuncien totes, inclosa l’ocupació per tràfic de drogues que es feia anteriorment en aquest immoble.

Els veïns reclamen que paralitzin el procés i ofereixin un lloguer social als dos joves com va passar amb el bloc 99 del carrer de l’Hospital.