Municions intervingudes per la Guàrdia Civil

(ACN) La Guàrdia Civil ha desmantellat el punt de venda il·legal de municions a través d’internet més gran l’estat. L’operació Salvado-Ermas s’ha fet a diversos punts: Madrid, Biscaia, Pontevedra, Saragossa, Lleida i també Barcelona. S’han detingut quatre persones i se n’investiguen dues més. Se’ls acusa dels delictes de tràfic d’armes i de municions, dipòsit d’armes i de municions, dipòsits d’explosius i tinença il·lícita d’armes de foc prohibides.

En l’operació per desarticular l’organització es van fer 10 escorcolls, en què es van intervenir multitud d’armes i altres objectes. Es van trobar, entre d’altres, pistoles, revòlvers, armes de foc artesanals, un bastó escopeta, una granada de mà, 29 canons d’arma curta i 18.916 cartutxos de calibres diferents.

Detall de les municions intervingudes per la Guàrdia Civil

Cinc anys venent munició il·legal

La investigació es va iniciar el 2018, quan la Guàrdia Civil va detectar que un dels detinguts havia venut part de les armes interceptades en una operació a Astúries. Investigacions posteriors van posar de manifest que el presumpte responsable principal, resident a Madrid, feia més de cinc anys que venia il·legalment munició, majoritàriament a persones que tenien armes de foc il·legals i que, per tant, no poden adquirir-la en establiments autoritzats. Des de llavors, suposadament, va vendre més de 36.000 cartutxos metàl·lics de diferents calibres, tant per a armes curtes com llargues, inclosa munició de guerra.

Per fabricar part de la munició, disposava d’un taller clandestí on, a més de 18.000 cartutxos ja elaborats, es van intervenir 100 quilograms de projectils, baines, encebadors i pólvora, així com de la maquinària i eines necessàries per a la fabricació artesanal de cartutxeria metàl·lica de 30 calibres diferents, que més tard comercialitzava de manera il·lícita a través d’internet. A partir d’aquí, la Guàrdia Civil va identificar la resta de detinguts i investigats.