Els agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat un punt de cultiu de marihuana al barri del Carmel. Segons informa la policia municipal, durant l’actuació, s’han comissat 200 plantes i material per a la plantació i s’investiga una persona com a sospitosa.

Com en altres casos, la investigació es va obrir fa uns mesos arran de diverses denúncies veïnals pels olors i sorolls que es generaven al voltant de la plantació i que ocasionaven molèsties al veïnat. Aleshores, la Guàrdia Urbana va detectar un local del qual emanaven olors de substàncies estupefaents cap a la via pública i els habitatges de l’edifici.

La identificació va permetre obrir una investigació per corroborar la suposada activitat delictiva. Un cop aconseguits els indicis necessaris per poder accedir al local, han acabat entrant-hi i aturant-ne l’activitat.

En els darrers sis mesos, s’han fet un mínim de 10 actuacions de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra contra el cultiu i la venda de marihuana a Barcelona. En alguns casos, s’ha actuat contra xarxes nacionals o internacionals, i altres cops han estat petits punts de venda o cultiu, com el del 21 de maig a Sant Martí. En total, s’han superat de llarg les 11.000 plantes confiscades i hi ha hagut un centenar de detinguts com a mínim. El cas més important va ser el del 12 d’octubre, quan es van comissar 1.880 plantes i 37 quilos de cabdells a Sant Martí.