Els lladres robaven les motos a Barcelona i l'àrea metropolitana. Les feien servir per assaltar turistes. I quan estaven gastades, les revenien per uns 400 euros en aquest taller del Poblenou. El seu propietari les desmuntava i en revenia les peces. I, sinó, les aprofitava per reparar les motos d'altres clients a un preu molt per sota de l'habitual. De fet, feia anys que es dedicava a aquest negoci. Això si, cada cert temps anava canviant de local. Durant el registre al taller, els agents van recuperar 60 motos, la majoria, scooters i valorades en 150.000 euros. N'hi havia algunes que fins i tot les havien robat feia deu anys. I no només això. A dins hi havia diversos bidons amb líquid inflamable. De moment, hi ha una persona detinguda i dues més estan en crida i cerca. Ara la policia està analitzant tota la informació per poder arrestar també als lladres que els revenien les motos robades.

Fins al moment s’han localitzat 60 motos i se n’han recuperat 19. Al local també s’hi han trobat 22 bastidors, 9 plaques de matrícula i 10 documentacions, a més a més de nombrosos xassís de motos retallats i números de bastidor retallats dels xassís. Segons la investigació, el taller podria fer 10 anys que treballava amb vehicles sostrets.

El propietari del local, que pagava uns 400 euros per cada moto robada, portava una comptabilitat exhaustiva i cobrava als clients el preu real de mercat de les peces sostretes.

El propietari del taller, de 43 anys d’edat i veí de Barcelona, ha estat detingut i posat en llibertat en càrrecs. No es descarten noves detencions.