Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup criminal molt actiu a Barcelona aquest estiu que es dedicava a robar rellotges d’alta gamma a turistes. En total han detingut tres homes com a presumptes autors de quatre delictes de robatori amb violència, dos delictes de lesions lleus i un de pertinença a grup criminal. Actuaven, principalment, en restaurants i discoteques.

Robatoris, sobretot, al Front Marítim

La investigació es va iniciar a finals de juliol arran d’un robatori violent al Front Marítim d’un rellotge d’alta gamma d’un turista valorat en 70.000 euros. Els fets van succeir quan l’home es disposava a accedir a un aparcament i va ser abordat. Uns dies més tard es va produir un altre robatori d’un rellotge de 15.000 euros a la mateixa zona. En aquest cas els lladres van distreure la víctima ballant amb ella quan, de sobte, li van arrancar el rellotge.

A mitjans del mes d’agost va tenir lloc un tercer robatori mentre la víctima caminava per la zona del Port Olímpic. Un home se li va apropar, li va fer una forta estrebada i es va apropiar d’un rellotge d’un valor aproximat de 60.000 euros.

Distreien la víctima i l’assaltaven violentament

Els lladres sempre feien servir el mateix “modus operandi”: un dels presumptes autors arribava amb un vehicle a la zona i amb l’ajuda d’altres integrants realitzaven tasques de vigilància i detecció d’una possible víctima. Una vegada la identificaven entraven en acció dos membres més. Un feia una pregunta o demanava una cigarreta a la víctima i l’altre l’assaltava violentament per sostreure-li el rellotge. En tot moment els detinguts estaven connectats per telèfon mòbil o auriculars per comunicar-se i tractar d’evadir la presència policial.

Un cop detinguts, els tres homes van passar a disposició judicial i el jutge en va decretar la posada en llibertat amb càrrecs.