Els Bombers de Barcelona han desinfectat aquest divendres al matí la residència Ballesol, al carrer d’Almogàvers. La Rosa Palà, de 86 anys, hi viu amb el seu marit i ha viscut el procés des de l’interior: “Aquest matí ens han explicat que venien els bombers i m’ha estranyat, i després la noia m’ha explicat que venien a desinfectar”, explica Palà a betevé des de la seva habitació al centre. “Primer de tot han fet els banys de totes les plantes mentre nosaltres érem a l’habitació, i després de desinfectar-lo ens hi han fet entrar i hi hem estat una bona estona tancats mentre feien les habitacions”.

“El matalàs ha quedat pelat, han tret tota la roba de llit per poder desinfectar. També han retirat una tela que teniem a la taula i han desinfectat tots els mobles i racons“, relata Palà, que es mostra satisfeta de com s’ha fet el procés. Els bombers, que ja han actuat en una cinquantena de residències de la ciutat, han repassat de dalt a baix la residència, des del pàrquing a l’altell.

La mateixa residència ha informat aquest matí als familiars que ens els propers dies es farà una revisió a tots els usuaris a l’Hospital del Mar. Segons explica Mar Redondo, neta de la Rosa, el CAP Vila Olímpica vincularà les usuaris: “Ens han trucat per dir-nos que, un per un, els faran plaques de pit i una anàlisi de sang“. Segons ha explicat aquest matí la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa, la prioritat del Departament de Salut és fer test als usuaris de geriàtrics de forma generalitzada per “fer una sectorització i conèixer l’estat dels centres”.

L’exèrcit també actua

L’exèrcit també té un paper protagonista en les tasques de desinfecció de les residències. Per exemple, aquesta tarda la Unitat Militar d’Emergències ha actuat amb sis combois a la residència La Vostra Llar del carrer Gran de Gràcia.