El districte de Sarrià – Sant Gervasi té una manca històrica d’equipaments per a joves. Fins i tot un informe del Consell de la Joventut de Barcelona fa palès que les associacions juvenils dels seus barris necessiten més espais i de manera urgent. Fa més de 10 anys que els joves demanen un espai al consistori i han fet diverses campanyes de “No tenim lloc” per reclamar-ho. La solució, segons les entitats de joves, seria poder disposar de la casa gran de la finca municipal del carrer de Manacor, número 1.

Entitats juvenils en risc de desaparèixer per la manca d’espai

“Si de cara al curs vinent no podem accedir a un espai, és clar que ens trobarem fent cau al carrer, com per mala sort ja hi ha alguns caus del barri que ho estan fent”, explica Marina Sansaloni, del cau AEiG Montserrat Roig, al qual s’acabarà el conveni de cessió d’espai d’aquí a tres mesos. “Realment és una demanda col·lectiva que tenim totes i necessitem posar-hi una solució”, afegeix.

Els joves de Cassoles fa més de 10 anys que demanen un espai per poder autogestionar-se i organitzar-se

La solució: la casa municipal del carrer de Manacor, número 1

Una desena d’entitats del barri, entre caus, esplais i agrupacions juvenils, proposen que l’edifici centenari de la finca del número 1 del carrer de Manacor passi a ser autogestionat pels joves. No es refereixen a la caseta del guarda, que ja utilitzen altres entitats des del 2017, sinó a la casa construïda el 1900 que també reivindica l’Associació de Veïns del Putxet perquè es converteixi en centre cívic des que va a passar a ser municipal el 2010. La casa té 900 metres quadrats i s’ha de reformar. A més, la rodegen uns jardins de 3.000 metres quadrats que actualment estan tancats al públic però que utilitzen els usuaris del Centre d’Acollida Assís per fer-hi un curs de jardineria i horticultura. Segons les entitats juvenils els jardins serien ideals per fer-hi les seves activitats.

Un districte amb un lloguer molt alt

“Ens trobem en un dels barris amb el preu del lloguer més alt, la mitjana són 1.300 euros“, explica Bruno Monfort, del Casal Popular la Tecla, que està pendent de desallotjament des del novembre de l’any passat. “Per això, demanem al districte que ens proveeixi d’un espai on poder organitzar-nos, on poder dur a terme totes aquestes activitats sense haver de pagar un lloguer o ocupar un espai”.

Comparteix a: