L’organització i celebració del projecte Llums de la natura encara no s’ha presentat al detall als usuaris habituals del Parc del Turó de la Peira. I aquest és el principal motiu pel qual encara moltes de les entitats del Turó de la Peira i Can Peguera no hi han donat el vistiplau. La desconfiança, però, hi és present, entre altres coses per la falta de concreció.

Primera reunió per calmar els ànims

L’Ajuntament ja s’ha reunit amb les entitats veïnals per aconseguir un consens ampli, després que es fes públic un manifest en contra del tancament d’un espai públic com és el Parc del Turó de la Peira per celebrar-hi un esdeveniment privat. “No ens van informar pràcticament de res, i les màquines van entrar al parc com un elefant en una ferralleria”, comenta el president de l’AV Turó de la Peira, Antonio Silva, una de les entitats signants del manifest. “I després totes les explicacions que ens han donat el regidor i el gerent a la reunió no ens han convençut”.

Millores al parc i avantatges per als veïns

L’Ajuntament defensa que les obres que s’estan fent ara al parc inclouen la instal·lació d’unes portes d’entrada i sortida i una millor il·luminació de tot el conjunt del parc.

Llums de la natura és un projecte privat, però segons ha informat l’Ajuntament, inclourà una política de preus beneficiosa per als veïns, amb descomptes i entrades gratuïtes gràcies a l’acord amb col·lectius i comerciants. A més, els veïns seran els primers a conèixer l’espai. També es prioritzarà la contractació de persones del barri per al projecte. L’Ajuntament, a més, ha acordat amb els veïns convocar una taula de treball cada setmana per fer seguiment del projecte.

Les entitats demanen més detalls

Les entitats reclamen més detalls sobre el projecte per poder negociar un acord amb l’Ajuntament que satisfaci a tots. “El fons de la qüestió és saber què es farà i com perquè nosaltres ho puguem discutir. A la reunió l’AV Can Peguera ho va deixar clar, nosaltres també ho direm ara, hem de tenir documentació i argumentacions per poder discutir en una reunió”, comenta Silva.

Per les entitats veïnals és bàsic poder encaixar dins aquest projecte l’accés obert al parc, l’adequació de les zones d’esport i les d’esbarjo per a gossos, fomentar la contractació dels veïns a l’atur i iniciar un procés participatiu sobre els usos i la remodelació de tot el parc.