Captaven dones a la Xina i les portaven a Espanya amb documentació falsa de molta qualitat. Algunes les enviaven a altres països com els Estats Units o Austràlia. Quan arribaven a Barcelona, les víctimes adquirien un deute de 20.000 euros, que havien de pagar explotades en pisos de la ciutat que usaven com a prostíbuls. QUIM FRANCESC, inspector dels Mossos d'Esquadra "Las condiciones de vida eran muy malas. Hemos constatado que no tenían higiene, las condiciones sanitarias eran terribles, Se les obligaba algunas veces a realizar hasta ocho servicios de hasta una hora seguidos." El cas és que les dones s'havien de prostituir sense cap protecció. Fins i tot una d'elles es va suïcidar en saber que havia contret el VIH. La investigació va començar quan els mossos van detectar un augment de prostíbuls xinesos a la ciutat, i també gràcies a la denúncia d'una dona per la desaparició de la seva filla de 16 anys. Entre la trentena de dones alliberades, s'hi han trobat dues menors. En els dos anys que l'organització criminal actuava a Barcelona i rodalia, van arribar a obrir 37 prostíbuls, i en l'actualitat se n'han localitzat i precintat 15. També s'ha desmantellat un laboratori a Santa Coloma de Gramenet on confeccionaven estupefaents, ja que en els últims temps havien ampliat el negoci a vendre drogues. Dels 39 detinguts, 33 ja han ingressat a la presó.

Segons han informat la policia, l’operació Turandot es va iniciar arran de la proliferació de prostíbuls clandestins a Barcelona i de la denúncia d’una dona sobre la desaparició de la seva filla de 16 anys. La investigació ha permès desarticular una xarxa criminal dedicada al tràfic i explotació de dones. Segons la policia, es tracta de la branca instal·lada a Catalunya d’un grup internacional amb origen a la Xina.

L’operació ha permès confirmar que el grup criminal portava dones xineses a qui obligava a prostituir-se. Segons els Mossos, les víctimes eren coaccionades pels responsables del grup i sotmeses a condicions de treball dures. Entre d’altres, la policia ha pogut acreditar que algunes dones es veien forçades a realitzar fins a vuit serveis sexuals consecutius sense mesures de seguretat ni higiene. També s’ha confirmat que el grup tenia menors d’edat exercint la prostitució. De fet, els Mossos han pogut localitzar tres d’aquestes menors.

Prostíbuls interrelacionats

La investigacio també ha permès desentrellar com funcionava aquesta organització criminal i confirmar que la majoria de prostíbuls clandestins regentats per ciutadans xinesos de Barcelona guardaven algun tipus de relació entre ells. Mentre ha durat la investigació, el grup ha arribat a controlar fins a 37 prostíbuls diferents, totalment interelacionats entre si, i situats en pisos de la ciutat.