La investigació policial es va iniciar a finals del mes de setembre, fruit de la denúncia d’un laboratori farmacèutic d’un impagament d’un dels clients. Suposadament era una farmàcia, però en realitat es tractava d’un magatzem de medicaments.

El suposat magatzem comercialitzava medicaments des del mes de juny i les distribuïa a un nombre reduït de farmàcies. Durant la primera setmana d’octubre, el Departament de Salut va intervenir i confiscar un total de 1.200 caixes, amb uns 150.000 envasos de medicaments, així com documentació falsificada relacionada amb la compravenda dels productes.

Investigacions posteriors van detectar que els detinguts operaven des del magatzem del carrer del Segle XX i també des d’una botiga de parafarmàcia del carrer de Roger de Llúria.

El Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris va verificar, a petició dels Mossos d’Esquadra, que el local, ubicat al carrer del Segle XX de Barcelona, no disposava de les autoritzacions sanitàries necessàries per funcionar, ni com a farmàcia ni com a magatzem de distribució d’aliments.

En total s’han detingut tres persones, que han ingressat a presó. També s’ha pres declaració a tres homes i una dona, tots veïns de Barcelona, com a presumptes col·laboradors del grup.

Els Mossos d’Esquadra segueixen investigant i no es descarta que el nombre d’empreses estafades augmenti.