Dins el marc de l’operació Siniestra, la Policia Nacional ha desarticulat la banda de narcotraficants en diverses fases. L’última fase de la investigació va ser el passat 5 de març, quan es va detenir a Palma la cap de la banda criminal responsable de la importació de cocaïna des de diferents països sud-americans per mitjà de dones que havien estat enganyades per portar objectes de regal des de Bolívia. Les dones, que feien de persones mula, no sabien que els objectes que portaven, com termos de mate o marcs de quadres, contenien droga camuflada en l’interior. A la líder del grup, de nacionalitat boliviana, de 49 anys i coneguda com Rosy, se li van intervenir al seu domicili 136 grams de cocaïna i diversos aparells per adulterar la droga.

Tres dies més tard, es va detenir a Barcelona una dona de nacionalitat paraguaiana de 24 anys, la qual era la responsable de portar a terme els contactes de captació de les dones que havien de transportar la droga des de Bolívia a Mallorca.

En total, dins l’operació policial s’ha pogut intervenir 8.580 grams de cocaïna, 4.420 euros i s’han detingut nou persones acusades de delicte contra la salut pública per presumpte tràfic de drogues. Totes han ingressat a presó.