Els Mossos d’Esquadra han desarticulat el principal punt de distribució de mercaderies falsificades per a la venda ambulant de l’àrea metropolitana de Barcelona. L’operatiu ha permès detenir dos germans i investigar-ne dos més. Els arrestats importaven els productes des de Portugal per després distribuir-los posteriorment a venedors del Marroc i Catalunya.

L’any 2017, els Mossos d’Esquadra van detectar que gran part dels venedors ambulants de Barcelona adquirien els productes en un mateix proveïdor. Llavors van iniciar una investigació per identificar els proveïdors i localitzar el punt de distribució.

Gràcies a la investigació, els agents van comprovar que gran part d’aquests productes eren introduïts per un grup criminal format per quatre germans d’origen marroquí. Aquests importaven, des de Portugal, material tèxtil falsificat, així com roba i sabatilles d’imitació d’importants marques comercials. Una part de la mercaderia es destinava al Marroc on era distribuïda a petits comerciants. La resta, l’enviaven a Catalunya on s’emmagatzemava en diferents trasters de la zona metropolitana de Barcelona. Aquests productes després eren distribuïts als venedors ambulants que els venien als principals punts turístics de Barcelona i també a l’entorn de l’àrea metropolitana.

L’operatiu, que forma part de les accions policials per lluitar contra venda ambulant il·legal, ha permès desarticular el principal punt de distribució de mercaderies per aquest tipus de venda. La investigació s’ha desenvolupat en diverses fases i ha permès detenir dues persones i investigar dues més com a presumptes autors d’un delicte continuat contra la propietat industrial i grup criminal.

En els escorcolls, es van intervenir 600 ampolles de colònia i 6.000 peces de roba falsificades per a la distribució.

Després de declarar, el jutge ha decretat per als quatre detinguts llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars.