L’activitat principal de Bang de Fujian era el tràfic de dones amb finalitat d’explotació sexual en prostíbuls de la ciutat gestionats per la mateixa banda. Les portaven a Catalunya de forma irregular des de la Xina amb documentació falsificada perquè tinguessin accés al territori europeu. Segons fonts de la investigació, les dones adquirien un deute d’entre 10.000 i 15.000 euros que havien d’abonar prostituint-se.

Però aquesta no n’era l’única activitat. L’organització també es dedicava al tràfic d’immigrants, al control i gestió de plantacions de marihuana, a la distribució d’altres substàncies estupefaents, especialment MDMA, i al monopoli de préstecs a ciutadans xinesos a l’interior del Casino de Barcelona, pels quals cobraven “interessos abusius i feien ús de la violència”. Els agents a càrrec de la investigació han documentat, a més, que els membres de la facció participaven en activitats de blanqueig de capital.

La desarticulació d’aquesta banda té l’origen en una altra operació que es va fer al juny i que va permetre eliminar un grup també de la màfia xinesa anomenat Bang de l’Arc de Triomf. Mentre s’investigava sobre aquest assumpte, es va detectar la ramificació Bang de Fujian i se’n va començar a fer el seguiment. La investigació exhaustiva es va iniciar, però, després d’un intent d’homicidi a la via pública i a plena llum del dia.

La informació que va aportar la persona agredida ha permès que aquest mes d’abril es posés fi a la banda. Els Mossos d’Esquadra han detectat que, a més d’operar a diverses ciutats de Catalunya, els membres de la facció tenien connexions em àmbit internacional: a Holanda, Anglaterra i el Canadà, entre d’altres. A banda de les 25 detencions, els agents a càrrec de la investigació han comissat 15.000 plantes de marihuana i substàncies estupefaents, com també han intervingut grans quantitats de diners en efectiu i vehicles de gamma alta.