Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal especialitzada en tràfic de cocaïna i drogues de disseny que, a diferència d’altres grups, en subministrava a domicili. El dispositiu es va desplegar divendres passat a Barcelona, a la Guineueta (Nou Barris), i altres ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona (Badalona, l’Hospitalet i Cerdanyola). En l’operació policial es van detenir vuit persones -sis homes i dues dones-, cinc de les quals ja han ingressat a la presó després de passar a disposició judicial.

La policia ha donat aquest dimecres més detalls del “modus operandi” d’aquest grup criminal, que funcionava com una empresa d’enviament de les substàncies a la carta. Distribuïen la droga directament a les cases dels clients per dificultar l’acció policial i evitar les queixes veïnals que ocasionen els punts de venda per l’afluència de consumidors. La policia ha decomissat més de 600 grams de cocaïna i gran quantitat de monodosis de droga amagades en els vehicles de repartiment.

Escorcolls en sis domicilis i quatre locals

La investigació va començar al maig, quan es va constatar que el cap de l’organització tenia a les seves ordres dues persones que amagaven les drogues a casa seva. També s’encarregaven de manipular i adulterar la droga i la preparaven per vendre-la en monodosis.

Els investigadors van fer escorcolls judicials en sis domicilis i quatre locals. Cinc dels vuit detinguts ja han ingressat a la presó, després de passar a disposició judicial.

La comanda, a través del mòbil

També tenien mòbils que utilitzaven perquè els clients fessin la comanda de la droga, indicant-hi el tipus de substància que necessitaven, la quantitat i el lloc on volien rebre-la. Un cop feta la comanda, altres membres de l’organització tenien la funció d’anar a recollir les dosis pels domicilis dels investigats i, amb els seus cotxes particulars, començaven a fer el repartiment de la droga.

24 hores al dia, tots els dies de la setmana

Els treballadors tenien un horari definit per torns fixos per donar servei les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. Fins i tot, havien de donar explicacions coherents als seus caps si no podien encarregar-se d’una comanda en el seu torn de feina o no podien treballar algun dia.

El cap de l’organització també era responsable d’una associació cannàbica. Els Mossos estan investigant si el local complia tots els requisits legals permesos. La documentació intervinguda en aquest establiment permetrà als investigadors determinar el nombre de socis inscrits i l’activitat econòmica que s’hi estava realitzant. La investigació apunta que en alguna ocasió havia facilitat el consum a menors d’edat a l’interior.

La investigació continua oberta per determinar si el responsable d’aquest entramat criminal utilitzava un local d’oci nocturn, que gestionava ell mateix, per blanquejar la gran quantitat de diners obtinguts de la venda de les substàncies estupefaents.