L’Agència Tributària ha desmantellat un grup criminal que hauria blanquejat fins a vuit milions d’euros provinents del contraban al port de Barcelona. Hi ha cinc persones investigades, i el principal integrant és un exmembre de la Guàrdia Civil. Els altres són treballadors del port i transportistes. Tots ells treien contenidors del port sense coneixement de la duana, per robar mercaderia de gran valor, com perfums o electrodomèstics, o bé introduir tabac de contraban.

La investigació va començar el 2018 arran de la denúncia d’una de les persones que havia participat en la trama del contraban, i l’ha dirigit el Jutjat d’Instrucció número 2 de Barcelona. El denunciant va explicar que el principal integrant de l’organització havia fet inversions immobiliàries importants amb la seva parella amb els beneficis que hauria obtingut.

Quatre milions d’euros en maletes de viatge

El 15 de setembre es van fer cinc entrades i escorcolls en els domicilis dels investigats, a Barcelona i Cubelles. En l’escorcoll a la casa de l’ex-guàrdia civil es van trobar més d’un milió d’euros en efectiu i, en un dels seus locals, cinc maletes de viatges amb gairebé quatre milions d’euros més. Entre els cinc investigats s’han bloquejat 78 productes financers, i s’han embargat 18 immobles.

maleta diners contraban port Barcelona