La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa de tràfic de persones que operava des de Barcelona per traslladar immigrants d’origen pakistanès sense documentació a la ciutat. Calculen que, durant el 2019, l’organització criminal hauria transportat unes 1.000 persones des de Torí, Itàlia, fins a Barcelona.

S’han detingut vuit persones: sis a Barcelona —entre les quals hi hauria el cap de la banda—, una a Sant Adrià del Besòs i una altra a Cadis. A totes se les acusa de pertinença a una banda criminal i d’actuar contra els drets dels ciutadans estrangers.

En l’operació també s’han registrat quatre domicilis i s’han intervingut 15.000 euros, 400 grams d’or en joies, 17 telèfons mòbils, tauletes i documentació diversa. La investigació va començar després que la policia francesa alertés la Policia Nacional sobre la detenció d’un ciutadà espanyol mentre traslladava un immigrant en situació irregular des d’Itàlia cap a Espanya.

500 euros per persona i viatge

L’organització captava les víctimes a la ciutat italiana de Torí i les traslladava a Barcelona en minibús a canvi de 500 euros per persona i viatge. Un cop a Barcelona, els immigrants eren retinguts per l’organització fins que no es verificava que s’havia efectuat el pagament. La policia també ha constatat que en algunes ocasions els vehicles transportaven molts més passatgers dels permesos.