Són els 30.000 paquets de tabac decomissats pels Mossos d'Esquadra. Aquesta era la quantitat que cada setmana els detinguts compraven a Andorra. En un primer moment amagaven el tabac en dos garatges de la Seu d'Urgell i després els portaven a diferents localitats del territori català, entre les quals, Rubí i Badalona. Des d'aquí agrupaven el producte en bosses d'escombraries per distribuir-lo. El punt d'entrega principal era un bar de Barcelona. Els propietaris, un matrimoni que ha estat detingut, venien el tabac des de l'establiment o pel districte de Sant Martí. No eren els únics. Els agents van comprovar que la distribució també es feia en domicilis particulars d'altres propietaris de bars que també acabaven venent-lo dins dels locals. EMILIO MARTÍNEZ, cap de la comissaria del districte de Sant Martí "El consumidor els comprava per un valor de tres euros 30, amb un estalvi d'un euro per paquet. Va haver-hi una queixa d'estancs i de bars que es queixaven que havien baixat molt les vendes i intuïen que hi havia persones que estaven fent aquest tipus d'activitats." Durant l'operació els Mossos també han intervingut 12 vehicles de gamma alta per un valor de 350.000 euros. Els detinguts transportaven el tabac dins dels baixos d'aquests cotxes, que prèviament havien modificat. També s'han decomissat 12.000 euros en efectiu. "Després de passar a disposició judicial els 10 detinguts han quedat en llibertar amb càrrecs en espera de judici. Us ho ha explicat des del Poblenou, Maria Solans."

Durant l’operació els Mossos d’Esquadra han decomissat 3.000 cartrons de tabac (30.000 paquets) de diferents marques, han intervingut 12 vehicles de gamma alta i 12.000 euros en efectiu.

Els 10 detinguts ja han passat a disposició judicial i es troben en llibertat amb càrrecs. Cada setmana, dos dels implicats viatjaven fins a Andorra. Allà compraven el tabac (prop de 3.000 cartrons setmanalment) i el distribuïen per diferents localitats del territori català. El primer punt on el guardaven era un garatge particular de la Seu d’Urgell, però la venda es feia majoritàriament en diversos bars i domicilis del districte de Sant Martí . De fet, van ser els mateixos estancs i bars de la zona els que van detectar una baixada en les vendes de tabac i en van alertar els Mossos d’Esquadra. Durant l’operació la policia catalana ha escorcollat dos domicilis de la Seu d’Urgell, un de Sant Adrià, un del Masnou, dos trasters a Rubí i a Badalona i dos bars de Barcelona.