La Direcció General de la Policia ha fet pública l’operació aquest dimarts. Les detencions s’han fet en diverses fases i finalment han permès que s’hagi desarticulat tota la banda. Les 53 persones implicades estaven instal·lades a Barcelona, Sabadell i Terrassa, però també tenien col·laboradors a Sevilla, Almeria, Màlaga i Dènia, que ajudaven a introduir la droga marroquina a l’Estat i a emmagatzemar-la. Posteriorment era enviada a Barcelona i, des d’aquí, la transportaven a diverses destinacions europees, principalment a França i a Itàlia.

Al capdavant de la xarxa hi havia un ciutadà d’origen marroquí, que va ser detingut a finals d’octubre a Barcelona. El cap de la trama feia tàndem amb un ciutadà espanyol, que era qui disposava d’una flota de camions amb doble fons i amb els quals transportaven la droga.

Arrestos en diverses fases

Les investigacions de la policia van interceptar el mes de maig a Benidorm un dels camions que transportava una tona d’haixix. En aquest moment es van detenir els conductors dels dos vehicles, i dies més tard es van detenir quatre membres més a Terrassa, on es van decomissar més de 500 quilos de droga. A partir d’aquí es van anar succeint les detencions en diverses poblacions com Alacant, València, Cadis o Sevilla.

Es van detenir també set persones per blanqueig de capitals el mes de novembre a Alacant, i quatre implicats més van ser arrestats per la Gendarmeria francesa a la localitat de Brethmas.

El cos de Policia Nacional ha intervingut en total 3.500 quilos d’haxix i un milió d’euros en efectiu. A més, també ha decomissat 40 vehicles (30 turismes, quatre furgonetes, cinc camions i una moto) i 200 telèfons mòbils.