Els Mossos d’Esquadra donen per desarticulada una organització criminal especialitzada en robatoris amb força en domicilis. Se’ls atribueixen delictes al Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental. De moment, s’han detingut tres persones d’entre 20 i 28 anys, entre els quals el suposat cap de l’organització, que ja ha ingressat a la presó. Els altres dos arrestats han quedat en llibertat amb càrrecs i també hi ha una quarta persona denunciada.

Segons la policia, el grup s’autoanomenava “Tres Puntos – 3P”. Se’ls atribueixen almenys 10 robatoris amb força comesos a l’àrea metropolitana de Barcelona. També estan investigats per delictes de tinença il·lícita d’armes, contra la salut pública i per pertinença a grup criminal.

Pausa durant el confinament

La investigació es va iniciar al gener, després que es detectés un augment dels robatoris en domicilis pel mètode de l’escalament de façanes a l’Hospitalet de Llobregat. En una primera fase, la policia va recollir indicis de la seva participació en vuit fets delictius comesos a diversos municipis.

Segons els Mossos d’Esquadra, el confinament pel coronavirus va suposar un parèntesi en l’activitat delictiva del grup, que no va tornar a actuar fins després del desconfinament. És en aquest moment, segons la policia, que van ampliar la seva activitat amb la venda de substàncies estupefaents i la tinença il·lícita d’armes, entre d’altres.

Finalment, el 29 de juliol es van fer escorcolls a Barcelona, Cornellà i l’Hospitalet. En aquest dispositiu, es van localitzar joies, rellotges i altres objectes que havien estat robats. També es van decomissar una pistola, 10.000 euros en efectiu, 100 grams de cocaïna i substància de tall preparada per a la venda al detall.