Els Mossos d’Esquadra han detingut 23 persones com a presumptes autors d’un centenar de furts en hotels de l’àrea metropolitana de Barcelona i zones costaneres de Catalunya. El grup aprofitava la distracció dels turistes que estaven a les zones comunes dels hotels per endur-se objectes de valor, com equipatges i bosses de mà.

A la vintena de persones detingudes —a Barcelona, Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat—, de nacionalitats espanyola, peruana, marroquina i argentina, se’ls atribueix el delicte de pertinença a organització criminal. La investigació es va iniciar al maig d’enguany, quan agents del cos policial van detectar un seguit de furts en hotels que seguien un mateix “modus operandi”.

S’organitzaven en grups de tres o quatre persones i es distribuïen per diferents punts del territori. Entraven als hotels, es feien passar per turistes i aprofitaven els moments en què els clients feien el registre d’entrada o de sortida per robar-los les pertinences. També usaven identitats falses per evitar ser identificats. A més, comptaven amb una xarxa de compradors dels objectes robats i usaven vehicles a nom de testaferros per desplaçar-se.

Els agents van requisar 69.000 euros en efectiu, 385 telèfons mòbils, 33 ordinadors portàtils, 43 càmeres de fotos, 23 càmeres de vídeo i 48 tauletes electròniques de diverses marques, així com també es van decomissar més de 200 joies i set vehicles.