La Policia Nacional ha desarticulat a Barcelona una cèl·lula gihadista. Fonts policials han confirmat a betevé cinc detencions a Madrid i Barcelona, entre les quals hi ha el suposat cap del grup, que es dedicava a captar i adoctrinar la resta.

Quatre dels detinguts ja han comparegut davant del jutge de l’Audiència Nacional, Joaquín Gadea, i han estat enviats a presó provisional. El cinquè detingut, hi declararà d’aquí a uns dies perquè ja es troba empresonat en un centre penitenciari de Catalunya per altres delictes.

El grup desarticulat tenia intenció d’atemptar i estava preparat per fer-ho, tal i com ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha confirmat betevé. El rotatiu també detalla que quatre de les detencions s’han fet a Barcelona i una a Madrid. A més, en els escorcolls als domicilis dels acusats, s’han decomissat diversos matxets, munició i estris per preparar documentació falsa.

Vincles amb tres detencions més fetes al gener

L’operació està relacionada amb una altra que es va desenvolupar el gener d’aquest mateix 2021, en què van ser detinguts tres presumptes gihadistes. Un d’ells havia estat “retornat de la zona de conflicte siroiraquià” i, allà, hauria militat “durant un espai de temps remarcable a les files de Daesh“.